رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت مقام آمریکایی: در مجموع 30 پهپاد MQ-9 توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند اعتراف دبیرکل ناتو به همدستی در تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران بلومبرگ: کشتیرانی از طریق تنگه هرمز تقریباً متوقف شد

گروسی: تاسیسات نطنز دچار آسیب‌های سطحی شده است

گروسی: تاسیسات نطنز دچار آسیب‌های سطحی شده است مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جلسه شورای امنیت گفت: از زمان شروع حملات با مقامات ایرانی به‌طور مداوم در ارتباط هستیم. به گفته ایران، تاکنون فقط تأسیسات نطنز هدف حمله قرار گرفته و دچار آسیب‌های سطحی شده است
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۸ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 13
کد خبر: ۲۸۰۷۶۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نشست شورای امنیت که برای بررسی حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه ایران برگزار شده است، گفت: «امروز گزارش‌هایی درباره حملات اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران را دریافت کردیم. از زمان شروع حملات با مقامات ایرانی به‌طور مداوم در ارتباط هستیم. به گفته ایران، تاکنون فقط تأسیسات نطنز هدف حمله قرار گرفته و دچار آسیب‌های سطحی شده است.»

او افزود: «هیچ نشانه‌ای درباره حمله به سطوح زیرین نطنز وجود ندارد. اما قطع برق آبشارها ممکن است آسیب‌زا باشد. تاکنون هیچ تابش هسته‌ای بیرون از نطنز گزارش نشده است. نوع آلودگی رادیواکتیو موجود در داخل نطنز، عمدتاً ذرات آلفا هستند که می‌توان با تدابیر حفاظتی مناسب آن‌ها را کنترل کرد.»

گروسی تصریح کرد: «مقامات ایران اکنون اعلام کردند که تأسیسات هسته‌ای اصفهان و فردو نیز هدف حمله اسرائیل قرار گرفته است. باید بگویم که همه این تحولات نگران کننده است. برای صلح جهانی نیز خطرناک است. معاهداتی علیه هرگونه حمله به تأسیسات هسته‌ای وجود دارد و ناقض قوانین بین‌المللی است.»

او افزود: «به‌عنوان مدیرکل آژانس، از همه طرفین خواستار خویشتنداری حداکثری هستم. هرگونه حمله نظامی که امنیت تأسیسات هسته‌ای را در خطر قرار دهد، برای مردم ایران و منطقه مخاطره‌آمیز خواهد بود.»

گروسی با اشاره به قطعنامه ضدایرانی اخیر شورای حکام گفت: «در این قطعنامه روی راهکار دیپلماتیک برای حل مسئله هسته‌ای ایران تأکید شده بود. به‌طور مداوم درحال گفت‌وگو با مقامات ایرانی برای نظارت بر تأسیسات هسته‌ای این کشور هستیم. آژانس آماده ارائه کمک فنی در همه شرایط است. آماده‌ام تا با همه طرفین درباره تضمین امنیت تأسیسات هسته‌ای براساس قوانین بین‌المللی از جمله اعزام ناظران تازه رایزنی کنم. این ناظران می‌توانند امنیت تأسیسات هسته‌ای ایران را تضمین و صلح آمیز بودن آن‌ها را تأیید کنند.»

او افزود: «تنها راهکار پیش رو، گفت‌وگو و دیپلماسی است.»/ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار